top of page
shutterstock_1703659498-3.JPG

RÓLAM

Kedves Útitársam!

Szeretnék Veled megosztani néhány életeseményt, ami szükséges volt ahhoz, hogy az legyek, aki ma vagyok. Nem fájdalmas eseményekről lesz szó, inkább azokról az élményekről és segítőkről, akiktől lehetőséget kaptam a mélyből való felemelkedésre, önmagam és kapcsolataim rendezésére.

Tudatos belső utazásom kezdetét egy bizonyos ponthoz tudom kötni. 14 éves voltam és kutyasétáltatással kerestem meg azt a pénzt, amivel biztosítani tudtam magamnak némi anyagi függetlenséget. Főnixszel, az óriás schnauzerrel minden nap sétáltunk és nagyon jó barátok lettünk. Egy napon, amikor a mezőn messzire elszaladt, néztem Őt, ahogy távolodik és megfogalmazódott bennem, hogy szeretném, hogy most már visszajöjjön. Abban a pillanatban vissza is fordult. Ekkor ráeszméltem, hogy igazából már hetek óta alig szólok a kutyához. Szavak nélkül kommunikálunk. Hazafelé kísérleteztem egy kicsit, csak gondolatban mondtam ki kéréseket (ülj, feküdj, gyere, stb…) és mindet teljesítette.

Ez a megtapasztalás elindított valami egészen új minőséget bennem, ráláttam Főnix állati-, önmagam emberi mivoltára és a kettő egységére, közös működésére. Ezután szélesedett a perspektíva és azóta is magaménak érzem azt, amit kimondva szeretett tanítómtól, Sólyomfi-Nagy Zoltántól, az Ősforrás Iskolában hallottam először:

„Minden a rokonom.”

A természeti népek tudták ezt és tudják ma is. Az Ősforrás Tanítások megerősítik a természettel és az emberekkel való kapcsolatomat, önmagamat is beleértve.

Ennek az erőnek az egyik alapját a megértés képezi, amihez nem hiszem, hogy eljutottam volna Pindrok Beáta segítsége nélkül, aki a Lélekélettan konzultációin és a Kulcsok tanfolyamon felnyitotta a szememet az emberi viselkedés mechanizmusával kapcsolatban. A szembesülés nem volt túl kellemes, de ahogy Beáta szokta mondani: „nem könnyű, de legalább nehéz!” :) Ha Ő nincs, valószínűleg nem lennénk már teljes család. Nagyon nehéz útszakaszon segített át, tartós sikerrel. Valóban kulcsokat kaptunk tőle olyan kapukhoz, amiket kinyitva igazán meg tudtuk ismerni és szeretni egymást és az életünk minden területén nyugodtabban és kitartóbban tudunk helyt állni.

Az első segítő, akit mint szakembert felkerestem, Barkó Otília volt. Otival kibogoztuk a múltam kötéseit annyira, hogy megsejtsem, hogy nekem is lehet jó, sőt én magam is az vagyok. Feltétel nélküli törődést és melegséget kaptam Tőle. De legfontosabb ajándéka a lazaság és a humor, ami mindig jelen volt a beszélgetéseinkbe és óriásikat tudtunk nevetni, miközben én a legmélyebb gödörből próbáltam épp kimászni. Egy ilyen pillanattól mindig feljebb jutottam és jutok ma is. Később Nagy-Kasza Tünde segítette az utamat, végtelen nyugalommal, éleslátással és jóindulattal fordult felém. Szinte zavarba ejtően belém látott és a dolgok valószínűtlenül egyszerűvé és maguktól értetődővé váltak. Tündi annyira rendbe tudott rakni, hogy talán a mindennapokban a legnehezebb feladatom a „minden rendben van” szokatlan állapotának elfogadása lett. <3 

A munkám során elsősorban a női minőséget kereső nőkkel találkozom. Ezzel a témával én magam is rengeteg nehézséget éltem át. Tátrai Vanda, meseterapeuta barátnőm a nőiség rejtelmeinek legsötétebb ösvényein vezetett keresztül. Tele volt az út kalandokkal, félelmekkel, titkokkal és felismerésekkel. Minden nőnek receptre írnám fel a meseterápiát.... Számomra minden alkalom egy-egy mély álomból való felébredés volt.

A Life coaching képzést az Indigo Coaching iskolában végeztem el. Ebben az időszakban vált világossá, hogy hova vezetett az elmúlt tíz év, amióta saját családot alapítva igazán intenzívvé vált az önismereti utam. Oktatóimat emberileg és szakmailag egyaránt nagyra becsülöm és hálás vagyok azért a sok tudásért és a coaching eszközök széles palettájáért, amit kaptam Tőlük. Úgy érzem, kincset adtak át, amivel hatékonyan segíthetek magamon és végre másokon is. Nem tudom kifejezni szavakkal, hogy mennyire hálás vagyok érte…

Szeretettel a szívemben a köszönetnyilvánítást a családommal és a barátaimmal zárom. Ők azok, akik a legtöbbet tanítanak, és akiket azért említek egyszerre, mert igaz barátaimat testvéreimként szeretem, családomnak érzem. Szeretteim közül a kisfiaimtól és a férjemtől tanultam a legtöbbet. Számomra a párkapcsolat és az anyaság az élet legnagyobb iskolája, az igaz szeretet iskolája.

Tanulmányok:

  • Debreceni Egyetem: biológia- környezettan szakos középiskolai tanár

  • Indigo Coaching: life coach

Korábbi munkahelyek:

  • Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium, biológia és természetismeret tanár

  • Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoport, titkár

  • Ovi-vár Tagóvoda Rogers szemléletű csoportja, pedagógiai asszisztens és környezeti nevelő

  • Eszterházy Károly Egyetem Környezettudományi Tanszék, tanársegéd

  • Bioaqua Pro Környezetvédelmi Szolgáltató és Tanácsadó Kft., biológus szakértő

Az „Emese álma” elnevezés többféle tartalmat is magába foglal. Az, hogy a mindennapjaimat segítőként élhetem, valóban egy megvalósult álom. Emellett fontos számomra őseink tisztelete, hagyományaink életben tartása is. Ezért is tartom találónak ezt az elnevezést, melyet eredetmondánk ihletett.

fbprofil.jpg
shutterstock_1703659498-3.JPG

Ajánlások:

 

„Emese egy nagyon melegszívű és színes egyéniség. Megnyugtató a támogató jelenléte a coaching folyamatban. Új perspektívába képes helyezni a legkilátástalanabbnak tűnő helyzetet is. Nagyon jó volt vele beszélgetni sokszor gondolok vissza arra, amiket ezekről az alkalmakról magammal vittem. Nagyon ajánlom mindenkinek, aki szeretne magán dolgozni, nagyon jó coaching élményben lesz része.”

Szabina

 

„Hálás vagyok a közös munkáért. Mindig olyan jó szívvel fordultál felém. A jelenléted nagyon megnyugtató volt a számomra. Nagyon kreatív ötleteid vannak és türelmes vagy a másik fél felé.”

Judit

 

„Emesét, mint coach-ot nagy szeretettel ajánlom mindazoknak, akiknek bizonyos életterületükön szükségük van belső fejlődésük érdekében célirányos segítségre, iránymutatásra. A segítségével jóval egyszerűbb ráébredni a céljainkat gátló mélyebb okokra és összefüggésekre, életünk kérdéses témáit illetően. A közös munka során aktívabb önmegfigyelés és belső munka veszi kezdetét, miután együtt kiválasztottuk az Emese által részünkre felkínált izgalmas módszereket, mint megoldást segítő kulcsokat. Azok elfordítása természetesen a mi feladatunk.”

Zsuzsi

bottom of page